Musiikkikoulutuksen visio sai rinnalleen esittävien taiteiden ja kuvataiteiden visiot

Taideyliopisto käynnisti vuosina 2019–2021 kolme taidekasvatuksen ja -koulutuksen kansallista visiotyötä. Laajasti taidekenttää yhdistäneillä musiikin, kuvataiteen ja esittävien taiteiden visioilla tavoitellaan yhteistä näkemystä koulutuksen kehittämistarpeista, tavoitteista ja toimenpiteistä.

Musiikkikoulutuksen visio sai rinnalleen 14.11.2020 Esittävien taiteiden ja Kuvataiteiden kasvatuksen ja koulutuksen visiot Svenska Teaternillajärjestetyssä julkaisutilaisuudessa.

Vuoteen 2030 ulottuvat visiot tarjoavat kymmeniä toimenpide-ehdotuksia, joilla musiikin, kuvataiteen ja esittävien taiteiden opetusta ja roolia yhteiskunnassa voidaan vahvistaa. Ainutlaatuinen, vuonna 2019 alkanut visiotyö kokoaa yhteen yli 2 000 taidealan ammattilaisen ja sidosryhmän edustajan näkemykset taidekasvatuksen ja -koulutuksen tulevaisuudesta.

Visioissa esitetään merkittäviä muutoksia ja toimenpiteitä taidekasvatuksen ja -koulutuksen vahvistamiseksi ja kehittämiseksi kaikilla koulutusasteilla sekä taiteiden lukiodiplomien tuomista yhdeksi aineeksi ylioppilastutkintoon. Kaikki kolme visiota tarjoavat erinomaisen pohjan kulttuuri- ja koulutuspoliittisille päätöksille niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.

Visiokokonaisuuteen voi tutustua osoitteessa uniarts.fi/visiot.

Lue myös: